بررسی آخرین وضعیت میادین بزرگ نفت و گاز کشور در دیوان محاسبات-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

بررسی آخرین وضعیت میادین بزرگ نفت و گاز کشور در دیوان محاسبات

آخرین وضعیت میادین نفت و گاز مهم و بزرگ مشترک ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس در دیوان محاسبات کشور مورد بررسی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۲۷ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 17
کد خبر: ۲۵۰۲۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ آخرین وضعیت میادین نفت و گاز مهم و بزرگ مشترک ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس در دیوان محاسبات کشور مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه که در ادامه سلسله نشست‌های شفافیت و انضباط مالی با حضور سیداحمدرضا دستغیب رئیس کل این نهاد نظارتی و علیخانی مدیرعامل شرکت پتروپارس برگزار شد، آخرین وضعیت طرح‌های توسعه میادین نفت وگاز مشترک کشور از جمله پارس جنوبی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دستغیب در این نشست ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در میادین نفت و گازی کشور، گفت: لازم است با همت، تلاش مضاعف و همچنین بهره گیری از مهندسان جوان و متخصص ایرانی برای توسعه این میادین نفتی و دستیابی به افتخارات بزرگ در عرصه های بین المللی اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی و داخلی در صنعت نفت و گاز تاکید کرد و گفت: امروز در کشور نیازمند توجه و عزم همگانی برای به حرکت درآوردن این بخش، آن هم به معنای واقعی در عرصه های مختلف از جمله نفت و گاز هستیم و باید طوری برنامه ریزی شود که چرخ اقتصاد بیش از پیش به حرکت درآید.

دستغیب همچنین با اشاره به لزوم تسریع در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام گفت: یک پروژه هر اندازه طولانی‌تر شود هزینه‌های آن نیز افزایش می‌یابد، بنابراین باید با توجه به صیانت از بیت‌المال، براساس زمانبندی پیش‌بینی شده طرح ها را به سرانجام برسانیم تا بهای تمام شده آن نیز کمتر شود.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با اشاره به برگزاری منظم و هفتگی جلسات بررسی عملکرد شرکت های دولتی خاطرنشان کرد: در این نهاد نظارتی به دنبال آسیب شناسی و ارائه گزارش های تخصصی برای راهگشایی و حل برخی مسائل و مشکلات شرکت های دولتی هستیم.

عضو شورای دستگاه های نظارتی کشور، همچنین فعالیت شرکت های متعدد در بدنه برخی شرکت های دولتی را یک آسیب جدی دانست و گفت: در این زمینه نیازمند بازنگری و ساماندهی کارشناسی شده برای پیشگیری از بروز تخلفات هستیم.

فرخ علیخانی مدیرعامل شرکت پتروپارس نیز با قدردانی از برگزاری این جلسه به شعار دیوان محاسبات کشور مبنی بر "شفافیت و انضباط مالی" اشاره کرد و اظهار داشت: این نهاد نظارتی به دستگاه ها و سازمان ها کمک می کند در راستای این شعار به عنوان یک اصل مهم گام بردارند.

وی به تشریح فعالیت های این شرکت پرداخت و افزود: در این جلسه ابهامات برطرف و راهکار لازم نیز ارائه و مقرر شد جلسات بعدی نیز به منظور رفع مسائل و مشکلات برگزار شود.

براساس این گزارش، در این جلسه عملکرد شرکت پترو پارس به عنوان یکی از شرکت های بزرگ وزارت نفت در اجرای طرح های بزرگ نفت و گاز کشور به ویژه در میدان گاز پارس جنوبی و طرح های مختلف در دست اجرا در بخش حفاری، سکو، خط لوله و پالایشگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و یافته های دیوان محاسبات نیز در مورد عملکرد این شرکت اعلام شد.

یافته های این نهاد نظارتی در خصوص شرکت پتروپارس نشان می دهد این مجموعه با وجود دارا بودن ردیف در قانون بودجه، تاکنون اطلاعات کارکنان و حقوق و مزایای آنان را در سامانه پاکنا ثبت نکرده است.

عدم واریز درآمدهای شرکت به حساب موجود نزد خزانه داری کل کشور و همچنین دارا بودن بیش از ۵۰ حساب خارج از حساب واحد خزانه، عدم تهیه و ارائه صورت های مالی و گزارش بازرس قانونی برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ و همچنین عدم واریز به موقع و کامل مبالغ مندرج در بودجه مصوب شرکت بابت علی‌الحساب مالیات و ۵۰ درصد سود ویژه،عدم تعیین تکلیف روابط مالی بین شرکت ملی نفت، شرکت نیکو و شرکت پتروپارس همچنین عدم تعیین تکلیف تسهیلات ارزی دریافتی و مطالبات و بدهی های شرکت‌های مذکور از دیگر مواردی است که دیوان محاسبات کشور در خصوص آن به شرکت پتروپارس تذکر داد./ایرنا

ارسال نظر